Hvordan komme over eksen

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Lys i enden av tunnelen

De aller fleste av oss har hatt kjærestesorg. Allikevel kan kjærestesorg gjøre så forferdelig vondt at man ikke tror man kommer til å få det bra igjen – men det gjør man!

Håndter bruddet

Det kan ta tid å komme seg over noen man elsker. Ofte kan det føles som om verden har blitt snudd på hodet, og at det aldri kommer til å bli bra igjen. Styrken av følelsene dine kan være uendelig sterke. Kanskje gråter du, har problemer med å sove og spise, føler deg rastløs, eller har mindre energi og motivasjon til å gjøre noen ting som helst. Kanskje føler du også et snev av raseri. De aller fleste kommer gjennom en kjærlighetssorg ved hjelp av tid og støtte. Noen blir sterkere etter en slik opplevelse, men det hele er avhengig av hvordan vi håndterer kjærlighetssorgen.

Hvordan komme over kjærestesorg fortest mulig

Det kan være vanskelig å se hvordan du noensinne skal komme deg over noen, men det er faktisk ganske mange ting du kan gjøre for å bli ferdig med eksen fortest mulig. For det første skal du gi deg selv lov til å være lei deg. Du kan kanskje føle en liten form for lettelse når du gir deg selv lov til å gråte litt. Dessuten skal du være sammen med andre. Det beste du kan gjøre er å være sammen med andre mennesker som gjør deg glad. Lag mange avtaler med vennene dine. Dere kan lese på artikkelen til neste forelesning sammen, gå på café, sove sammen, se morsomme filmer og gå turer – eller noe helt annet, bare det får deg i godt humør, om enn bare for en stakket stund. Hvis du ofte er sammen med vennene dine, kommer du automatisk til å tenke på noe annet enn eksen din. I tillegg er det en mulighet for å få andres synsvinkel på situasjonen ved å få snakket om tingene med noen du stoler på.

Vær realistisk

Hvis du skal komme deg over ham eller henne fortest mulig, så kan det være greit å unngå eksen i en periode. Du behøver ikke å utestenge ham eller henne fullstendig, men du skal gi deg selv litt pusterom i en periode etter bruddet. Du må også være realistisk når du tenker på forholdet mellom deg og eksen. Det er vanlig at man kun husker på de gode sidene av forholdet og personen, men det er sjeldent at et forhold eller en kjæreste er helt perfekt. Tenk også på de sidene av forholdet deres som ikke fungerte. Det vil gjøre det enklere å komme over kjærestesorgen og komme videre etter et brudd.

Gi deg selv plass

Hvis eksen din får en ny kjæreste, så kan det hende at vrede og sjalusi blusser opp hos deg. Da er det viktig at du får snakket med noen om det. Prøv å unngå å tenke på eksen sammen med hans eller hennes nye kjæreste, og la være med å kontakte eksen eller angripe ham eller henne for å være i et nytt forhold. Fokuser heller i stedet på å gjøre ting som kan distrahere deg og få deg til å tenke på noe annet, som for eksempel å gjøre ting med vennene dine.

Skriv ned tankene dine

Du føler deg kanskje sur og sint, og vil veldig gjerne fortelle eksen din hvor sur du er på vedkommende. Skriv alle tankene dine ned på et stykke papir, og vær sint på ham på den måten. Det kan hjelpe og føles som en lettelse å få det skrevet ned. Du skal ikke sende brevet, men bare beholde det selv. Derfor har du heller ingenting å tape på å være fullstendig ærlig. Når du er sint, kan du lese brevet for deg selv eller en venn. Eller du kan skrive videre på det. På den måten får du ut alt sinnet. Til sist skal du huske på at kjærestesorger gjør vondt her og nå, men etter en stund blir du ferdig med kjærlighetssorgen. Du lærer av det, blir klokere av det, og best av alt – du blir forelsket igjen!

Populære sider